Tapio Tuomela Karvalakkioopperan säveltäjäksi

Kemijoen kulttuurituki ry on tehnyt sopimuksen säveltäjä Tapio Tuomelan kanssa Karvalakkioopperan säveltämisestä. Lisäksi yhdistys on tehnyt sopimukset oopperan video- ja valosuunnittelusta sekä kuorosta.

Säveltäjä Tapio Tuomela on suorittanut musiikin tohtorin tutkinnon Sibelius-Akatemiassa, jossa hän toimii sävellyksen, orkestraation ja partituurinsoiton opettajana. Tuomela on säveltänyt mm. Kalevala-aiheisen Paavo Haavikon kirjoittaman Äidit ja tyttäret -oopperan sekä Tommi Kinnusen kirjaan pohjautuvan, Sami Parkkisen kirjoittaman Neljäntienristeys-oopperan. Hänen musiikkinsa soi myös Lapin Maakuntamuseon Pohjoiset keinot -näyttelyn äänimaisemana.

Karvalakkioopperan libreton on kirjoittanut kirjailija Sami Parkkinen. Orkesterina on Lapin kamariorkesteri ja kuorona helsinkiläinen Kaari-ensemble, jonka valmentaa Saara Aittakumpu. Laajaan dokumentaariseen aineistoon perustuvasta videotuotannosta vastaavat Heikki Huttu-Hiltunen ja Otso Pakarinen sekä valosuunnittelusta Jukka Huitila. Puvustus toteutetaan yhteistyössä Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan vaatetussuunnittelun koulutusohjelman kanssa. Myös Rovaniemen taidemuseo osallistuu yhteistyöhön tuottamalla Korundiin aihetta sivuavan Markku ja Jaakko Heikkilän taidenäyttelyn.