aino_abel_1_1920x1280
aino_abel_2_1920x1280
lapin_kamariorkesteri_1920x1280
previous arrow
next arrow

Karvalakkioopperaa säestävä Lapin kamariorkesteri on eurooppalainen huippuorkesteri

Kapellimestari John Storgårdsin johtama Lapin kamariorkesteri ei ole ainoastaan Lapin vaan myös koko Suomen klassisen musiikin suurlähettiläitä. Orkesterilla on erinomainen kansainvälinen maine, ja sen levytykset ovat saaneet useita huomattavia palkintoja. Kansainvälistä huomiota tuli myös helmikuun lopulla, kun brittilehti Guardianin pääarvostelija valitsi orkesterin tuoreen Schnee-levytyksen viikon klassiseksi levyksi.

Kapellimestari on kamari- ja sinfoniaorkestereiden kasvot, mutta hänen työnsä ei kanna hedelmää, jos orkesterin kokonaisuus ei toimi. Jokaisen muusikon panos on tärkeä, mutta orkestereissa on myös muita rooleja, kuten konserttimestari ja intendentti. Roolit voivat hieman vaihdella riippuen orkesterin koosta ja perinteistä. Yleensä konserttimestari on joka tapauksessa viulujen äänenjohtaja ja kapellimestarin ja soittajien välinen yhdysside. Intendentti on puolestaan orkesterin hallinnollinen esihenkilö, joka voi osallistua myös taiteelliseen suunnitteluun tai toimia jopa taiteellisena johtajana. Intendentti on usein myös orkesterin edustaja erilaisten sidosryhmien kokouksissa.

Tapio Nykänen tapasi Lapin kamariorkesteri intendentti Aino Kurjen ja konserttimestari Abel Puustisen Rovaniemellä Korundissa, jossa myös Karvalakkiooppera ensi-ilta syksyllä 2022 järjestetään.