rouvat_1
rouvat_2
previous arrow
next arrow

Liisa Penttilä, Helena Tiuraniemi ja Leena Tiitinen – Karvalakkioopperan talkoolaiset

Lähes jokaisen ainutkertaisen kulttuuritapahtuman taustalta löytyy vapaaehtoisia toimihenkilöitä, joita ilman pyörät eivät lainkaan pyörisi. Ammattilaiset eivät toisin sanoen pääsisi koskaan nousemaan lavoille, jos talkoolaiset eivät ensin valmistaisi heille tietä.

Liisa Penttilä, Helena Tiuraniemi ja Leena Tiitinen ovat muodostaneet Karvalakkioopperan vapaaehtoisen valmistelun selkärangan noin viisi vuotta. He istuvat oopperan tuottavassa Kemijoen Kulttuuri ry:n hallituksessa yhdessä Olli Tiuraniemen, Hannu Mikkolan ja Heikki Huttu-Hiltusen kanssa. Yhdistyksen toiminnan koordinoinnin ohella heidän panoksensa on ollut valtava muun muassa rahoituksen hankkimisessa. Ilman Liisaa, Helenaa ja Leenaa ei Korundissa ja Kansallisoopperassa kuultaisi karvalakkilähetystön tarinaa.

Mikä saa ihmisen työskentelemään kulttuuritapahtuman talkoolaisena vuosikausia? Työ vie aikaa ja vaatii monenlaisia ponnistuksia. Kiitoksia tulee ehkä lähipiiriltä, mutta suuren yleisön huomio menee lähinnä solisteille ja muulle taiteelliselle työryhmälle. Miksi siis ryhtyä urakkaan, josta harva saa koskaan edes tietää?

Tapio Nykänen tapasi Liisa Penttilän, Helena Tiuraniemen ja Leena Tiitisen.